• Tko smo

  Kompas je najstarija i najveća rent a car organizacija u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji. Također, Kompas upravlja najvećim voznim parkom i financijski je dobro stojeći. Prisutni smo u Hrvatskoj preko 48 godina, još od osnivanja 1963. godine, Kompas je rangiran kao broj jedan u rent-a-car industriji.

  Tvrtka ima središnji ured u Dubrovniku, i naše poslovnice nalaze se u cijeloj Hrvatskoj. Danas, Kompasova flota vozila uključuje preko 1,600 vozila u 40 poslovnica u zemljama "bivše Jugoslavije".

  Mi smo sigurni da naš tim uz kvalitetu zaposlenih vam može ponuditi kvalitetnu i brzu uslugu i na taj način Vam pružiti sigurno i ugodno putovanje.

  Na kraju, želimo Vam zahvaliti na posjeti web stranicama Kompas Rent a Car Hrvatska i nadamo se ste pronašli informacije koje su tražili.

  Kroz svoju povijest Kompas je u mnogo toga bio prvi u industriji iznajmljivanja vozila.

  1963 Prva rent a car agencija na teritoriju bivše države.

  1964 Prve poslovnice na zračnim lukama u ovom dijelu Europe (Ljubljana, Zagreb, Beograd

  1965 Prvi u programu UZMI OVDJE - OSTAVI TAMO, jednosmjerni najmovi

  1966 Započela suradnja sa Hertz Italijom.

  1971 Dostupni na 70 lokacija Hrvatske, Slovenije, Bosne & Herzegovine, Serbije, Crne Gore i Makedonije

  1972 Prvi potpisani ugovor sa Hertz international-om (do 2003. godine)

  1986 Prvi sistem rezervacija

  1987 Prvi centralizirani sistem računovodstva

  1995 Prvi centralizirani rent a car sistem

  2005 Prvi GPS navigacijski uređaji
 • Naš vozni park

  Kompasovi prioriteti u nabavci voznog parka su sigurnost i kvaliteta. Shodno navedenom u floti nema vozila starijeg od osamnaest mjeseci, a prosijek starosti vozila je manji od šest mjeseci. Zahvaljujući razgranatoj mreži vlastitih garaža i auto-praona naša vozila se održavaju po visoko europskim standardima što znači da je pružena usluga jednaka bila ona u Hrvatskoj ili bilo kojoj drugoj EU zemlji. U slučaju bilo kakvog kvara na vozilu, sudaru ili inih problema Kompasova služba za korisnike je dostupna od 00-24 na besplatnom broju 0800-RENT.
 • Povijest

  Kompas Rent a Car je prisutan u bivšoj Jugoslaviji od 1963. U početku je Kompas iznajmljivao samo vozila sa vozačem. Kada se ustanovilo da je sve više turista i poslovnih ljudi koji bi željeli samostalno iznajmiti i voziti, Kompas je u vrlo kratkom roku počeo iznajmljivati vozila bez vozača. S obzirom na blizinu Austrije te činjenicu da rent a car djelatnost nije postojala do pojave Kompasa, "know how" je preuzet od Austrijanaca gdje je već postojao Hertz i Avis. U početku flota je brojala 25 Volkswagen Bettle (poznatije kao "Buba") koje su kupljene od Autotehne Zagreb. 1963, u floti je bilo 85 Volkswagen i Mercedes vozila u vlasništvu Kompasa.

  Suradnja sa Hertzom je počela 1966. godine nakon potpisivanja ugovora o poslovnoj i tehničkoj suradnji sa Hertz Italija. 1972 godine, Kompas Hertz Rent a Car je počela poslovati kao samostalna tvrtka sa franšizom od Hertz International.

  Više nismo u sklopu Hertz International međutim i dalje smo jak i pouzdan partner na međunarodnom tržištu.